Portret Jeffrey in luxe stoel

Welkom en wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website! Eén website waarop ik een overzicht wil geven van mijn werk als toetsenist, producer en docent. Doordat ik nooit heb kunnen kiezen welke van deze drie ik het leukst vind, ben ik alles blijven doen. Sowieso ben ik niet goed in nee zeggen tegen leuke klussen. Daardoor zijn er veel mooie projecten waar ik trots op ben. Je vindt ze terug op de verschillende pagina’s. 

Zo begon het allemaal

Natuurlijk ben ook ik als klein jochie begonnen met het spelen van muziek. Thuis stond er altijd muziek aan. Vooral rockmuziek uit de jeugd van mijn vader en als kind pik je dat toch op. Eigenlijk is de liefde voor die muziek nooit overgegaan, hoewel ik me als muzikant in veel meer stijlen thuis voel.

Tijdens mijn tienerjaren stond mijn slaapkamer vol met keyboards, gitaren en een drumstel. Omdat ik die niet allemaal tegelijk kon bespelen, kwam daar al gauw een computer en apparatuur om opnames te maken bij.

Toen er een studie gekozen moest worden stond vast dat dit iets met muziek zou zijn. Alleen het spelen van een instrument vond ik te smal, dus zocht ik naar een plek waar ik dit kon combineren met het opnemen en produceren. Het werd de opleiding Music Technology, tegenwoordig MediaMusic, aan het ArtEZ conservatorium in Enschede. 

De conservatoriumopleiding bleek een enorm goede plek om de juiste vakkennis en ervaring op te doen én een netwerk op te bouwen. Al tijdens mijn studie werd ik aangenomen als toetsenist bij Stream of Passion. Met deze band bracht ik 3 platen en een live DVD uit en 10 jaar lang speelden we over de hele wereld.
Het studiowerk kreeg vorm toen ik na mijn afstuderen mijn eigen studio begon: MilkMark studio, gevestigd in de oude melkstal van een boerderij. 

Sinds 2011 ben ik terug bij ArtEZ, maar nu als docent aan de opleiding MediaMusic.

Tegenwoordig is mijn studio verhuisd van de melkstal naar een nieuwe plek bij ons thuis in Hengelo. De naam MilkMark is gebleven en een melkbus in de hoek herinnert aan de oorspronkelijke studio. Stream of Passion stopte in 2017, maar nog steeds ben ik veel aan het optreden. Als vaste toetsenist van de band Queen Forever, Queen The Music en verschillende andere shows en projecten.

In 2022 is het debuutalbum van mijn nieuwe band Redstacks uitgebracht. Dit is voor mij een creatieve uitlaatklep waarmee we eigen muziek maken in de stijl waar ik muzikaal mee ben opgegroeid. Daarmee is de cirkel met hoe mijn passie voor muziek begon rond.

Wist je dat…

  • Ik sinds 2011 lesgeef aan de opleiding die ik zelf volgde?
  • Mijn website is gebouwd door een oud-leerling van mij?
  • Ik niet met lang haar geboren ben, maar dit al wel sinds mijn 10e lang heb?
  • Er op tour altijd een zwembroek meegaat voor het geval er een zwembad in de buurt van het optreden is?
  • Mijn vrouw ook muzikant is en muziek schijft, arrangeert, dirigeert en zangles geeft?

Ik sta altijd open voor nieuwe samenwerkingen en projecten. Of het nou gaat om opnames, mixen, live of opgenomen toetsen of lessen en workshops, je kan mij bereiken via de gegevens onderaan deze pagina.

Scroll naar boven